Agavesirap och kokosolja

Agavesirap används flitigt hemma i mitt kök. Den är sötare än honung så man behöver inte ha så mycket . Den höjer inte heller blodsockret som socker och vanlig honung gör. Den kommer från en kaktus.

Kokosolja har tyvärr haft ett dåligt rykte och det är för att alla pratar om silver paketet som finns i våra kyldiskar i livsmedelsaffärerna. Den är av härdat slag.
Med ekologisk kokosolja är det annorlunda. Den är nyttig av flera skäl. Kroppens celler har lätt att absorbera den utan enzymer pga dess kemiska struktur. Den tillför snabb och bra energi. Fettet kan underlätta viktminskning pga att dess medellånga fettkedjor inte cirkulerar i blodet utan tas upp av levern direkt och omvandlas till energi. Fettsyrorna lagras inte som kroppsfett. Den skyddar mot virus och bakterieangrepp samt gynnar tillväxten av goda tarmbakterier. Den förbättrar även upptaget av fettlösliga vitaminer, mineraler och aminosyror.(källa:Sanna Ehdin)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0